Om oss

Om oss

Vi som driver Greyboo Ranch heter Jan Axelsson och Monica Claeson


Jan Axelsson jobbar som teknisk chef på Stihl Norden AB, när han inte jobbar hemma på gården.


Jan har ett förflutet i MA Lerum (Motor Amatörena Lerum) som enduro förare. Senare år inte bakom styret utan bakom tävlings arrangemang bla som projektledare för Enduro VM:et som kördes i Lerum 1999.


Western ridning introducerades 1999 hos Lollo på Jultorp Ranch. Intresset var ett faktum och första hästen köptes samma år.

Året efter åkte vi till USA och Jan fick lite ridvana i baken, med många långa riddagar.


Efter 20 år tillsammans med vårt painsto Astrid är han numera utan häst.


Han är den som sköter mycket av renovering och byggnation på gården, helt ovärderlig!!


Målet är att ha en gård med god ordning där allt är helt!


Monica arbetar på Folktandvården VGR med ekonomi.


Monica har ridit sedan 1:a klass. Efter skolan köptes en ung halvblods valack av fälttävlansryttaren Petrus Kastenman. Fälttävlan, hoppning och körning provades på men så småning om landade intresset på dressyr.


Ny häst köptes in, en äldre halvblod/fullblods valack efter Gibraltar-Piaff, som var väl utbildad i dressyr. Med hjälp av Reine Hermansson som tränare, tävlade Monica & Gipi upp till Medelsvår dressyr.


Efter Gipi har det varit 10 år utan häst.


Western intresset väcktes på häst mässan i Elmia, där jag för första gången såg Roping. Men Monica har en förkärlek till Halter, Pleasure & Trail med har även ett nyväckt intresse för reining. För närvande har hon ingen häst, men väl en flock alpackor. Om längtan efter häst faller på, finns ju alltid trevliga inackorderade hästar att mysa med.1993 startade Monica S*Royal Imp's Norska Skogkatt uppfödning. Så idag har vi 4 Norska Skogkatter som bor med oss på gården. De är allesammas kastrerade katter numera och uppfödningen är lagd på is. Vill du ser mer av katterna kan du besöka S*Royal Imp's egna hemsida om katterna.


S*Rotvältans Odd Molly

 Kontakt info


Greyboo Ranch

Bäckamaden 42

443 70  GRÅBO

info@greyboo.se


tel 0302-45960


Monica Claeson

mob 070 570 8326

monica@greyboo.se


Jan Axelsson

mob 0702 777 842

janne@greyboo.se

Copyright © All Rights Reserved