Katter

S*Royal Imp's Norsk Skogattuppfödning
S*Royal Imp's är ett Sverak-registrerat stamnamn inregistrerat 1993. Samma år föddes första kull Norska Skogkatter, och sedan dess har det fötts ung 98 katter under stamnamnet.


Vi har förnärvarande 4 katter, från 1år till 12 år gamla. Vi placerar inte om katterna, utan de får leva kvar som pensionärer tills deras dagar är tillända.


Under många år hade katteriet även katter boende hos min mor Stina Claeson i Va Frölunda, som nu börjar bli till åren själv.


Vi har exporterat katter till Canada, Tyskland, Danmark och Norge genom åren.


S*Royal Imp's innehar tillstånd av Lerums Kommun att bedriva kattuppfödning!


Katterna är en fantastisk tillgång för oss både som socialt sällskap och som "working cats". De håller gården fri från inkräktare och gärdena rena från sork. När de inte jagar på gärdena, går de brevid oss och pratar eller ligger i knät inne i soffan och värmer gott.


Som ni kankse förstår går mina katter ute. Men missförstå mig inte. De går gärna ut en sväng när de själva känner för det. Under vintern är det sällan de känner för det utan ligger mest i soffan och sover. De är älskade familjemedlemmar som har en stor frihet att komma och gå som de vill. Men än idag efter 15 år har inte en enda katt valt att lämna gården, så de har nog ett ganska gott liv här.


Efter 22 år som Norks skogkattuppfödare tog vi beslut 2015 att lägga uppfödnigen på is. Samtliga katter är kastrerade, och vi kommer inte ha några kattungar till salu de närmsta åren.


Vi tackar alla trevliga familjer och uppfödare som köpt katt av oss under åren. Ni gärna fortsätta skicka bilder och berättelser om era katter. Har ni frågor eller funderingar står vi till förfogade och hjälper till med det vi kan.


 Copyright © All Rights Reserved